YOUroLAND – Snow falls as Snow [2013]

youroland

youroland

YOUroLAND – Et Requiem er en tværmedial koncertopsætning bestående af ny dansk musik af producer, musiker og komponist Christoffer Møller for et sammensat orkester bestående af operasanger Andrea Pellegrini, musikere fra The Damn Chrystals, Under Byen og det klassiske ensemble LYDENSKAB. Værket bygges op omkring den latinske tekst til Requiem, der nyfortolkes af Josefine Klougart. Koncerten bliver iscenesat af mediekunstner Signe Klejs.
Koncerten er bestilt til SPOT festival 2013 i Musikhuset, Århus og i den forbindelse er der udgivet en CD med værket. CD-udgivelse og proces er støttet af ROSA.

Europa * et sted i os
Det nye Requiem søger at indramme individet i Europa. Vi rejser  gennem et fortabt mellemeuropa i en spleen, en håbløshed, en længsel mod “en tilstand af fred”.
Opsætningen baserer sig på tekstuniverset fra den latinske messe ‘Sequence’, hvis vers traditionelt  anvendes i den klassiske musiks dødsmesser som f.eks. Dies Irae (vredens dag) og Lacrimosa dies illa (sorgfuld bliver dagen).
Billedsiden har sit omdrejningspunkt i det indefrosne, stækkede og det frie, forløste. Med disse modsætninger omgives musikken af en billedside der delvist opstår live; med frosne isblokke der filmes på scenen og blandes med præoptagelser – på samme vilkår som musikken. En stor tak til Pia Piilgaard for inspiration og sparring på det visuelle arbejde.

Koncerten spilles:
Onsdag d. 1. maj i Matthæus Kirken i København kl. 21:00
Fredag d. 3. maj i Musikhuset Aarhus under SPOT kl. 20:00
Lørdag d. 4. maj i Horsens Getsemane Kirke kl. 16:00

About Signe Klejs

Digital media artist, living in Aarhus, Denmark